Chicken Tikka Massala
- Neem een kom en voeg hier Griekse yoghurt, Tikka Massala Pasta, Garam Massala en twee teentjes fijngehakte knoflook aan toe en meng alles door elkaar.
- Snij de kipfilet in stukje van 2 bij 2 cm. Je hebt er in totaal 16 nodig.
- Voeg de kip toe aan het Massala mengsel en roer alles goed door elkaar en laat dit 24 uur marineren in de koelkast.
- Voor de knoflook/komkommer saus, doe de mayonaise, crème fraise 3 fijngehakte knoflook, fijngehakte peterselie en wat kleine blokjes komkommer in een kommetje en mix dit goed door elkaar.
- Als laatste voeg je er een beetje wodka aan toe. Dit geeft een extra smaak boost.
- Na 24 uur is de kipfilet lekker gemarineerd en verwarmen nu de oven op 230 graden.
- Plaats de kipfilet op een bakplaat en laat deze garen voor 20 minuten. Check even na 20 minuten of ze goed gaar zijn.
- Toast het Naan brood in een broodrooster of laat deze de laatst 2 minuten even meegaren in de oven.
- Prik twee stukjes kipfilet op een prikker. Twee per persoon.
- Neem een leuk schaaltje of bord en maak een bedje van veldsla en stukjes komkommer met een beetje zout en peper.
- Plaats de twee prikkers met kipfilet op het bedje sla en schep er een goede eetlepel knoflook/komkommer saus overheen.
- Daarna nog een theelepel Chutney en verse koriander over en je voorgerecht, samen met de Naanbrood, kan geserveerd worden.
Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten 4 personen
- 2 kipfilet
- 3 Eetlepels Griekse Yoghurt
- 2 Eetlepels Tikka Massala Pasta
- 1 Eetlepel Garam Massala (Jonnie de Boer)
- 5 Teentjes Knoflook
- 2 Eetlepels Mayonaise
- 2 Eetlepels Crème Fraise
- Wodka
- Verse Koriander
- Verse Peterselie
- Verse bladsla
- 1 Komkommer
- 1 Potje Mango Chutney
- 4 Mini Naan Koriander Knoflook broodjes
- Satéprikkers
- Peper
- Zout
Serveren
Chicken Tikka Massala is een heerlijk zomers voorgerecht. De smaken van indiaase kruiden en heerlijke knoflook is een perfect gangmaker. Voor meer heerlijke recepten ga naar www.dirksculinairewereld.com