Chicken Tikka Massala

  • Neem een kom en voeg hier Griekse yoghurt, Tikka Massala Pasta, Garam Massala en twee teentjes fijngehakte knoflook aan toe en meng alles door elkaar.
  • Snij de kipfilet in stukje van 2 bij 2 cm. Je hebt er in totaal 16 nodig.
  • Voeg de kip toe aan het Massala mengsel en roer alles goed door elkaar en laat dit 24 uur marineren in de koelkast.
  • Voor de knoflook/komkommer saus, doe de mayonaise, crème fraise 3 fijngehakte knoflook, fijngehakte peterselie en wat kleine blokjes komkommer in een kommetje en mix dit goed door elkaar.
  • Als laatste voeg je er een beetje wodka aan toe. Dit geeft een extra smaak boost.
  • Na 24 uur is de kipfilet lekker gemarineerd en verwarmen nu de oven op 230 graden.
  • Plaats de kipfilet op een bakplaat en laat deze garen voor 20 minuten. Check even na 20 minuten of ze goed gaar zijn.
  • Toast het Naan brood in een broodrooster of laat deze de laatst 2 minuten even meegaren in de oven.
  • Prik twee stukjes kipfilet op een prikker. Twee per persoon.
  • Neem een leuk schaaltje of bord en maak een bedje van veldsla en stukjes komkommer met een beetje zout en peper.
  • Plaats de twee prikkers met kipfilet op het bedje sla en schep er een goede eetlepel knoflook/komkommer saus overheen.
  • Daarna nog een theelepel Chutney en verse koriander over en je voorgerecht, samen met de Naanbrood, kan geserveerd worden.

Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten 4 personen

  • 2 kipfilet
  • 3 Eetlepels Griekse Yoghurt
  • 2 Eetlepels Tikka Massala Pasta
  • 1 Eetlepel Garam Massala (Jonnie de Boer)
  • 5 Teentjes Knoflook
  • 2 Eetlepels Mayonaise
  • 2 Eetlepels Crème Fraise
  • Wodka
  • Verse Koriander
  • Verse Peterselie
  • Verse bladsla
  • 1 Komkommer
  • 1 Potje Mango Chutney
  • 4 Mini Naan Koriander Knoflook broodjes
  • Satéprikkers
  • Peper
  • Zout

Serveren

Chicken Tikka Massala is een heerlijk zomers voorgerecht. De smaken van indiaase kruiden en heerlijke knoflook is een perfect gangmaker. Voor meer heerlijke recepten ga naar www.dirksculinairewereld.com