Thaise Curry Mosselen
- Maak de mosselen schoon met koud water. Mosselen die kapot zijn of niet meer dicht gaan, gooi je weg.
- Snij de rode en gele pepers, gember, knoflook, prei, wortelen en uien fijn en fruit deze aan, met twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Het beste wat je hiervoor kan gebruiken is een grote soeppan.
- Na het fruiten voeg je de kokosmelk en de vier eetlepels vissaus hieraan toe.
- Roer er nu vier eetlepels Thaise Curry Pasta erdoor. Breng dit langzaam aan de kook.
- Doe nu de schone mosselen in de pan en doe het deksel erop. Kook deze tussen de 5 en 7 minuten.
- Schep de mosselen goed door en bestrooi deze met een ruime hoeveelheid fijngesneden verse koriander.
- Als finishing touch knijp je wat limoensap erover en het mosselfeest kan beginnen.
Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
Ingrediƫnten 4 personen
- 4 kg mosselen
- 500 ml. kokosmelk
- 1 rode peper
- 1 gele Peper
- 3 Eetlepels Thaise Curry Pasta
- 6 cm Gember
- 4 eetlepel vissaus
- 4 tenen knoflook
- 1 limoen
- 2 uien
- 1 prei
- 3 wortelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bos verse koriander
Serveren
Het mosselseizoen is weer van start en deze keer wat anders dan de traditionele Frans/Belgische manier van mosselen maken. Graag neem ik u mee in mijn keuken om heerlijke Thaise Curry Mosselen te bereiden. Een heerlijk zomers gerecht, met een lekker glas witte wijn, stokbroodje met kruidenboter of wat frietjes als bijgerecht, en dit recept is helemaal af. Voor meer heerlijke recepten ga naar www.dirksculinairewereld.com