Kip Courgette Balletjes in Tomaten Basilicum Saus
Ingrediƫnten balletjes
- 200 gram Courgette
- 500 gram kip gehakt
- 1 ei (licht geklopt)
- 60 gram Paneermeel
- 60 gram Geraspte Parmezaanse Kaas
- 2 teentjes knoflook (zeer fijn gesneden)
- 1 eetlepel Peterselie (fijn gesneden)
- 1 eetlepel Gedroogde Basilicum
- Zout en Peper
Ingrediƫnten saus
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
- 500 gram Tomaten Blokjes
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 1 eetlepel suiker
- 1 bosje Basilicum
- Zout en Peper naar smaak.
Bereidingswijze
- Rasp eerst de courgette op een schone theedoek. Spreid deze uit en bestrooi deze met zout. Zet de courgette voor 20 minuten opzij. Probeer daarna zoveel mogelijk resterend vocht uit de courgette te halen. Dit kan je doen om boven de gootsteen de courgette in de theedoek uit te wringen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en gebruik bakpapier en plaats deze op de bakplaat.
- Meng in een grote kom de geraspte courgette, kip gehakt, ei, paneermeel, Parmazaanse kaas, knoflook, peterselie, basilicum, snuf zout en peper, goed door elkaar. Maak van het mengel balletjes die iets kleiner zijn dan een golfballetje en plaats deze op de bakplaat.
- Bak de gehaktballen voor 25 minuten. Daarna een paar minuten onder de grill voor een krokant jasje.
- Voor de Basilicum Tomaten Saus kan je eigenlijk 2 dingen doen. Je kan natuurlijk kant en klare saus (pastasaus) kopen, maar het is veel lekkerder om deze zelf te maken. En het is reuze simpel.
- Verhit de olijfolie in een steelpan. Voeg de fijn gesneden knoflook toe en fruit deze aan. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker toe en breng deze aan de kook. Zodra deze kookt, zet het vuur lager en laat het voor 5 minuten door sudderen.
- Af en toe wel even roeren. Snij de basilicum fijn en voeg deze toe.
- Neem de pan van het vuur en pureer deze even na met een staafmixer. Voeg als laatste een snuf zout en peper naar smaak en de saus is klaar.
Deze Kip Courgette Balletjes zijn een van de sappigste, meest smaakvolle gehaktballen die je ooit zult proeven. Je kunt ze serveren in je pasta, als voorgerecht of heerlijk voor bij de borrel.
Voor 4 personen. Bereidingstijd 1.15 uur.