Tom Mulder

Tom Mulder is golfprofessional. In elke Fore belicht hij vanuit zijn professie een onderdeel van het golfspel. Tom is verbonden aan de Golfschool Dronten en als zodanig aan de golfclub van de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten.

De Mevo+ helpt ons om beter te spelen

In deze editie wil ik aandacht vestigen op de Flight Scope Mevo+. Bij mijn lessen maak ik vaak en graag gebruik van dit vernuftige apparaatje, zeker bij spelers die iets specifieks willen veranderen aan hun speltechniek. De Mevo+ is een klein apparaatje dat veel gegevens verzamelt bij het slaan van een bal. Denk daarbij bijvoorbeeld aan afstand, hoogte, snelheid van de club en de bal, spin van de bal, hoe goed u de bal raakt, vertrekrichting en ga zo maar door. Dit zal het apparaatje allemaal projecteren op de IPad. Daarop kunt u ook de balvlucht zien. Daardoor ontvangen wij leuke maar vooral ook hele belangrijke en leerzame data. Met het blote oog kan je zoiets nauwelijks zien. Het is voor mij – en dus voor jullie – de basisinformatie om te kijken wat beter is of in elk geval anders kan. Dat is niet het enige wat de Mevo+ kan. De Mevo+ heeft namelijk nóg een optie. In deze optie kunnen wij testen doen en zelfs zelf maken. Met deze testen kunnen wij ons focussen op richting, afstand of een combinatie van beide. Dat kan op alle niveaus. Hiermee kunnen wij dus beter testen, de data opslaan en vervolgens gerichter trainen om na een bepaald aantal trainingen nog een keer te testen om te kijken of er verbetering ontstaat.

Tenslotte wil ik iedereen fijne feestdagen wensen!

Interesse? Voor de lessen kunt u terecht bij Tom Mulder, PGA Professional van onze Golfschool Dronten. Contactgegevens: golfprotommulder@gmail.com of info@golfschooldronten.nl Of kijk op onze website: www.golfschooldronten.nl