Colofon

Hoogtepunt van het seizoen

De maanden september en oktober vormen duidelijk het hoogtepunt van het seizoen. Veel competities gaan naar een climax of zijn al beëindigd. De dames en senioren zijn van de zomer- naar de wintercompetitie overgestapt, de inloop is ten einde, Mixed Friday beleeft een dezer dagen haar hoogtepunt en ook het als (v)echtparenwedstrijd aangekondigde treffen valt standaard in die categorie. Voor de golfclub is 2021 best een mooi jaar geworden. De vele wedstrijden die werden georganiseerd hadden niet te klagen over belangstelling. Integendeel. Het aantal deelnemers was, met het blote oog gemeten, nadrukkelijk groter dan de afgelopen jaren ondanks het feit dat de coronapandemie nog altijd niet onder controle is. Intussen beraadt de wedstrijdcommissie zich over de kalender voor volgend jaar die zeker gedomineerd zal worden door het lustrumfeest dat in 2022 wordt gevierd. De club bestaat dan 25 jaar – een kwart eeuw - en het bestuur zal zeker weer een lustrumcommissie optuigen die aan de slag gaat om van dat zilveren feest een onvergetelijk evenement te maken. In deze Fore proberen we een antwoord te krijgen op de vraag die bij velen leeft: Waar komen die extreem hoge scores van de afgelopen maanden vandaan. Een score van 53 Stablefordpunten spande de kroon. Kwam het door de kwaliteit van de baan, het nieuwe Wereld Handicap Systeem wellicht of moeten we de oorzaak ergens anders zoeken? We interviewden voor deze Fore Do Veltman die voor het eerst meedeed aan een clubkampioenschap die wel de spanning voelde waar iedereen het over heeft maar niet het resultaat noteerde voor een podiumplek. Do voelde zich een Eddy the Eagle, was de gelukkigste mens in de wedstrijd en neemt zich stellig voor om volgend jaar voor zilver te gaan. Verder maken we in dit clubmagazine kennis met Monique van Rijn die sinds twee jaar haar oude hobby weer nieuw leven heeft ingeblazen en weinig (weekend) wedstrijden aan zich voorbij laat gaan. “Ik ging zo blij als een lammetje de baan weer in”, fileert ze zichzelf. En Klaas Dekker, met handicap 2.3, vertelt hoe hij jaren geleden door collega’s het golfinfectievirus opliep. “Op een voetbalveld ben ik begonnen met heen en weer slaan van ballen. Het heeft me niet meer losgelaten”.

En dan nog dit: Dirk Houtveen is de nieuwe vaste culinair medewerker geworden van de Fore. De redactie is daar blij mee. Dirk, een erkend Bourgondiër op de Golfresidentie, verheft koken tot kunst. Het is zijn grote passie. In elke uitgave gaat hij een gerecht opdienen dat van hoge culinaire kwaliteit is. Wie meer recepten van hem zou willen uitproberen kan terecht op zijn blog: www.dirksculinairewereld.com Het is een feest om daar rond te kijken.

Foto Cover

Een zee van groen beheerst hole 3. Het weidse beeld met z'n overhangende takken en het wit van de schelpen lijken de kleurenrijkdom nog te versterken. En voor wie oog heeft voor detail ziet dat minstens een van de vier mannen weldra een birdie aan zijn scorekaart mag toevoegen. (HdJ)

Komen & gaan

Nieuwe leden Johannes Bierma

John Halff

Jolandi Hough Philip Hough Cees Klerk Maartje Klerk-Oosthoek

Laura Meijering Jeroen Overberg Frank Mollee Bert Rijken

Frans Schoon

Wibo Stoopman Haaye van der Straten Luc Timmermans

Wim de Weerd

Vertrokken Bert Fokker

Overleden Joost Boink Han Meyer Loek Suijs

Colofon

Dagelijks bestuur Jan Haasnoot, voorzitter Silvia Hoohenkerk, secretaris

Maurits Hafkenscheid, beoogd penningmeester

Voorzitters commissies Herman van Someren, wedstrijdcommissie Ed Visch, regel- en handicapcommissie Golfprofessionals Guido Oomkens (headpro) en Tom Mulder Redactie Maartje Bertelink, Ilse Beerlage (vormgeving) en Hans de Jongh. Advertenties: sponsorcommissie Vaste medewerkers Hans Driesman, fysiotherapie Tom Mulder, golfpro Andy Houtkamp

Dirk Houtveen, culinair De redactie is te bereiken via het e-mailadres redactie@golfresidentie.nl Website www.golfresidentie.nl/golfclub