Overwinteren

deel 3

Steeds meer leden van de golfclub lijken in de wintermaanden te kiezen voor het zonnige zuiden en vestigen zich dan voor enige tijd in het zonovergoten zuiden van Spanje of kiezen voor het Iberisch schiereiland. De belevenissen van onze 'eigen man' aan de Costa del Sol, Juan P. werden er voelbaar onder druk gezet door het coronavirus.

Bedachtzaam overleven

‘Zou hij het dan toch doen?’, zullen belangstellende lezers van ons clubblad zich afvragen om alsnog een vervolg op overwinteren 2 te publiceren? Welnu, beste lezers dan moet je als verteller in deze bewogen tijd wel heel overtuigende reden hebben om tegen beter in wetenswaardigheden te verkondigen voor overwinteraars. Graag had ik jullie in deze derde edititie deelgenoot gemaakt van interessante aanbiedingen, bruikbare tips en leuke golfbestemmingen in Andalusië. Maar zoals het er nu uitziet zijn we met zijn allen meer bezig om bedachtzaam te overleven dan met het idee om lekker te gaan overwinteren.

Ook het komende winterseizoen een langere periode in Spanje te verkiezen wat zomaar een onzeker en hachelijk avontuur op zou kunnen leveren is niet aan te bevelen. Want denk eens aan de grillige maatregelen en het palet aan kleurencodes-quarantaine restricties -al dan niet een plaatselijke lockdown situatie, of het land geheel of gedeeltelijk op slot om over besmetting maar te zwijgen. Helaas het is niet anders en dit beladen onderwerp parkeer ik tijdelijk in de koelkast want er komen ook weer andere tijden na Covid19.

Nu we toch van dat gemekker afstand nemen is het ook wel eens interessant om resumerend te weten hoe het ons de laatste maanden is vergaan om te spelen onder het regiem van het tijdelijke golfprotocol. Persoonlijk wil ik toch wel vermelden dat we met relatief weinig belemmeringen op onze golfclub worden geconfronteerd. Voor de meeste golfers vormt het reserveringssysteem nou niet direct een ernstig te nemen hindernis maar de digibeten verfoeien dit systeem wel hartgrondig en prefereren de oude situatie van gaan-staan en slaan.

Rekening houdend met de positieve ontwikkelingen op de club, zoals een flinke aanwas van nieuwe leden biedt het digitale reserveren op drukke dagen toch een vaste speelgarantie en voorkom je filevorming en gedoe op de afslagplaats. Overigens staat mijn mening uiteraard open voor een nog betere invulling maar bedenk wel dat wij als club zeker niet afwijken. Veel andere golfbanen werken tot grote tevredenheid van hun leden al jaren met een dergelijk systeem.

Ook de uitvoering van de geplande wedstrijden en kampioenschappen vindt weliswaar onder beperkende omstandigheden doorgang maar er valt goed mee te leven, want wat willen we eigenlijk, het is nu eenmaal anders als anders. Het spelen op zich met inachtname van de voorgeschreven 1.5 meter vormt al helemaal geen beletsel want het spelletje voldoet hier toch wel ruimschoots aan, want observeer de verrichtingen maar eens van een doordeweekse flight. Dat gezegd hebbende kunnen we ook wel stellen – om ook eens een statement te papegaaien - dat door voortschrijdend inzicht de kans op besmetting in de buitenlucht vrijwel is uitgesloten en we iedere vorm van krampachtigheid achterwege kunnen laten.

Blijft over de horeca, en tja, dat is een geheel andere koek met zijn talrijke beperkingen en strikte regelgeving ter voorkoming van besmettingsgevaar. Daarbij opgeteld dat iedere uitbater geconfronteerd is met deze verstikkende maatregelen die een lonende exploitatie uitsluiten en betrokkenen dientengevolge voortijdig de handdoek in de ring gooien. Helaas gebied de waarheid dat wij als golfclub op zijn zachtst gezegd ook nog een bewogen horecahistorie achter de kiezen hebben zodat dit hoofdpijndossier voorlopig nog geen gelopen race is. Welnu, voor ons als vereniging de komende periode genoeg kopzorgen om het nodige in goede banen te leiden, maar met tijd komt raad om daarna weer terug te kunnen keren naar het oude gewenste normaal.

Tot zover dit verhaal dat ik twee keer grondig heb moeten aanpassen door recente onverwachte gebeurtenissen maar de realiteit is onverbiddelijk en houd je scherp. Echter wat ons allen overkomen is hadden we zelfs in onze stoutste dromen niet kunnen bevroeden maar bedenk wel dat niets oneindig is.

Het gaat u allen heel goed! Adios.