Een warm welkom voor nieuwe bewoners

‘Het is net een sprookje, je hebt hier bijna geluidsoverlast van de vogels’

Alex Raddatz (midden) met zoon Floris en partner Maurits Hafkenscheid

DOOR MAARTJE BERTELINK Op 1 mei van dit jaar kregen Maurits Hafkenscheid, Alex Raddatz en hun zoon Floris de sleutel van hun nieuwe woning aan de Golfresidentie. Na de verhuizing plaatste Maurits een berichtje op Facebook met daarbij de vraag of iemand met hem als beginnend golfer een rondje wilde lopen. Hij verwachtte wel een paar reacties te krijgen, maar een stuk of dertig? Hij wil graag het hoe en waarom uit de doeken doen. Over dat berichtje op Facebook legt Maurits uit: "We vonden het wel netjes om ons even voor te stellen.

Normaal ga je even naar je buren om een handje te geven, maar in de coronatijd is dat geen optie. Dan dus maar zo. Door al die reacties voelden we ons echt welkom. Een overbuurman stuurde gelijk een berichtje terug met de tekst: altijd welkom, we zitten in de tuin. Was dat nu een uitnodiging? We hebben de stoute schoenen aangetrokken, een fles Beerenburg uit de ijskast getrokken en zijn er heen gegaan. Een paar dagen later heb ik met hem mijn eerste rondje op de golfbaan gelopen. Het overige aanbod heb ik door tijdgebrek nog niet kunnen inlossen. Maar dat gaat zeker komen."

Een sprookje Het gezin heeft Almere-Buiten ingeruild voor Dronten. Ze wilden daar weg om wat rustiger te gaan wonen. En de tijd was gunstig omdat hun woning eindelijk niet meer 'onder water' stond. Maurits vertelt: "Alex had de woning op Funda gezien en zij was direct geïnteresseerd. Ik totaal niet. Maar ik moest mee gaan kijken en toen was ik helemaal verkocht. En ik moet zeggen: het wonen hier is net een sprookje. Iedere keer als ik het park oprijd, word ik gelukkig. Het is hier zo stil en zo rustig. Je hebt haast geluidsoverlast van de vogels. Het is echt fantastisch." Maurits haalde zo'n veertien jaar geleden zijn GVB. Hij zegt in al die jaren misschien vijf keer 18 holes te hebben gelopen. Dat gemiddelde wil hij graag wat gaan opvoeren. Het was mede een reden om hier te komen wonen. Van hem dan, want Alex heeft helemaal niets met golf. En Floris, die dertien jaar is, moet nog worden overgehaald om ermee te gaan beginnen. Tot nu toe heeft Maurits alleen nog de eerste negen holes gezien.

Extra dimensie Daar wil hij zeker verandering in brengen. "Op het ogenblik zit ik nog in een hectische periode. We zitten nog steeds in de rommel, want de hal wordt veranderd en er komt een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. Ik hoop dat we begin oktober helemaal klaar zijn. Bovendien zit ik momenteel tussen twee jobs. Op 1 oktober begin ik bij mijn nieuwe werkgever. Ik wil daarna iedere week zeker één keer gaan golfen. Ik vind het een hartstikke leuke, maar vooral een uitdagende baan en die indruk wordt versterkt door mijn spelniveau. Bovendien loop ik achter met mijn regelkennis. Daar moet ik ook wat aan doen. Het verbaast me overigens wel, dat het aantal bewoners, wat golft, laag is. Natuurlijk, het is een prachtige omgeving, maar het golfen geeft toch die extra dimensie."


‘Als je een rondje wilt lopen, laat het maar weten’

Maurits en Alex noemden het op de Facebookpagina van de Golfresidentie een sprookje hier en “mocht iemand het leuk vinden om een onervaren golfer de baan te laten zien dan houdt Maurits zich van harte aanbevolen”. Die boodschap kwam luid en duidelijk over.

Een greep uit de reacties

‘Welkom en veel woonplezier op de Golfresidentie’. ‘Wat een gezellige foto van jullie en welkom op deze mooie plek’. ‘Ik woon hier al 21 jaren. Vaak genoeg denk ik, als ik het park kom Het is geen straf om hier te wonen. Van harte welkom, veel geluk en een goede gezondheid’. ‘Wat leuk dat jullie hier zijn komen wonen met zoon Floris. Hier twee kinderen van om en nabij dezelfde leeftijd’.

‘Gezellig, hier de overburen. Tot zo!’ ‘Wanneer zullen we een rondje golfen?’ ‘Als je een rondje wilt lopen, laat het maar weten’. ‘We hebben een dochter van dezelfde leeftijd’. ‘Wij wonen hier al ruim 24 jaar en nog steeds heerlijk’. ‘Welkom in de buurt. Wij wonen om de hoek’.

‘Het is inderdaad heerlijk wonen hier. We komen elkaar eerdaags vast tegen, on or off course’. ‘Welkom, het vakantiegevoel blijft’. ‘Welkom op het pareltje van Flevoland’. ‘Het is hier super wonen en erg gezellig onder elkaar’.