Jeugdlessen

Jean Maurice van Ham is golfprofessional. In elke Fore belicht hij vanuit zijn professie een onderdeel van het golfspel. Samen met pro Tom Mulder is Jean Maurice verbonden aan de Golfschool Dronten en als zodanig aan de golfclub van de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten.


Wat velen van u misschien niet weten is dat de Golfresidentie en de OGD jeugdlessen organiseren. Deze lessen vinden wekelijks plaats op vrijdagmiddag. Er zijn drie groepen, met verschillende leeftijden. Elke groep krijgt afzonderlijk van elkaar één uur les. Inmiddels heeft de club ongeveer 20 jeugdleden en wij zouden het heel leuk vinden als er daar nog meer bij komen.

De trainingen bestaan niet alleen uit één uur lang ballen wegslaan op de drivingrange. Nee, wij zorgen voor een afwisselend trainingsschema door middel van spel. Tijdens deze trainingen zullen zij leren welke spieren belangrijk zijn voor een goede golfswing, hoe zij de clubs vast moeten houden, maar ook welke houding belangrijk is bij welke slag. Naast de wekelijkse trainingen zorgen wij ook voor het regelexamen. Cursisten krijgen theorielessen met aansluitend een examen. Als zij dit examen haln, mogen zij samen met een ouder, die in bezit moet is van een GVB, door de baan. Dit moedigen wij ook aan, zodat zij de oefeningen die zij geleerd hebben gelijk in de praktijk kunnen toepassen.

Heeft u een zoon of dochter die graag wilt leren golfen? Kom dan zeker eens kijken op de vrijdagmiddag vanaf 15.30 uur. Uiteraard mag hij/zij meedoen, dat vinden wij alleen maar gezellig!

De jeugdcommissie is ook op zoek naar enthousiaste ouders die ons zouden willen helpen met het organiseren van een attractief programma. Zo zijn wij van plan om een bezoekje te brengen aan de shortgolfbaan in Swifterbant.

Ook zijn wij benieuwd naar uw ideeën voor andere activiteiten. We komen daarom graag in contact met ouders (en/of personen in hun netwerk) die een steentje willen bijdragen. Een mailtje naar jeugd@golfresidentie.nl wordt zeer gewaardeerd.