Vegatarische bietjessoep met avocadotoast


Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een soeppan en voeg de gesnipperde uien toe. Fruit op een lage pit de uien glazig.
  • Voeg de 1⁄2 rode gesnipperde peper toe, de gemalen of verse koriander, de geraspte gember en de grof gesneden rode bietjes. Voeg de bouillon toe.
  • Laat deze ingrediënten ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Pureer met een staafmixer de soep glad. Vindt u de soep te lobbig dan gewoon nog wat bouillon toevoegen.
  • Voeg ca 150-175 ml plantaardige room toe en roer door. Breng, indien gewenst, op smaak met peper, en eventueel limoensap.
  • Rooster intussen voor de toast de sneetjes stokbrood lichtbruin.
  • Bestrijk met de halve teen knoflook en verdeel de avocado erover.
  • Maal er wat peper over en garneer eventueel met plukje waterkers of peterselie.
  • Verdeel de soep over de borden/kommen en schenk in het midden van elk bord/kom een beetje room Serveer de soep met de toast en eet smakelijk.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten - Sherry Trifle

  • 600 gram gekookte (biologische) bietjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 cm geraspte gember
  • 1⁄2 tl gemalen korianderzaad of beetje verse koriander
  • 1⁄2 kleine rode peper (zaadlijsten wel verwijderen)
  • 800 ml (tuinkruiden) bouillon
  • 200 ml plantaardige room (Alpro cooking)
  • versgemalen peper
  • Limoen (eventueel)

Voor de avocadotoast

  • Meergranenstokbrood
  • 1 teentje knoflook (gehalveerd)
  • 1 avocado (geprakt)
  • Waterkers of peterselie ter garnering