Vegatarische bietjessoep met avocadotoast
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een soeppan en voeg de gesnipperde uien toe. Fruit op een lage pit de uien glazig.
- Voeg de 1⁄2 rode gesnipperde peper toe, de gemalen of verse koriander, de geraspte gember en de grof gesneden rode bietjes. Voeg de bouillon toe.
- Laat deze ingrediënten ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer met een staafmixer de soep glad. Vindt u de soep te lobbig dan gewoon nog wat bouillon toevoegen.
- Voeg ca 150-175 ml plantaardige room toe en roer door. Breng, indien gewenst, op smaak met peper, en eventueel limoensap.
- Rooster intussen voor de toast de sneetjes stokbrood lichtbruin.
- Bestrijk met de halve teen knoflook en verdeel de avocado erover.
- Maal er wat peper over en garneer eventueel met plukje waterkers of peterselie.
- Verdeel de soep over de borden/kommen en schenk in het midden van elk bord/kom een beetje room Serveer de soep met de toast en eet smakelijk.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten - Sherry Trifle
- 600 gram gekookte (biologische) bietjes
- 2 el olijfolie
- 2 uien
- 2 cm geraspte gember
- 1⁄2 tl gemalen korianderzaad of beetje verse koriander
- 1⁄2 kleine rode peper (zaadlijsten wel verwijderen)
- 800 ml (tuinkruiden) bouillon
- 200 ml plantaardige room (Alpro cooking)
- versgemalen peper
- Limoen (eventueel)
Voor de avocadotoast
- Meergranenstokbrood
- 1 teentje knoflook (gehalveerd)
- 1 avocado (geprakt)
- Waterkers of peterselie ter garnering