Pijnvrij Golfen


Tips om de onderrug te versoepelen In het laatste weekend van mei werden we dan eindelijk verrast met droog en zonnig weer en temperaturen horend bij het jaargetijde. Het gras is groener dan ooit en de baan lonkt. Door de daling in het aantal Corona besmettingen kunnen we weer wat versoepelen en zij het met gepaste afstand veel van onze activiteiten weer hervatten. Gezond eten, goed slapen stress verminderen en veel bewegen, verhoogt je weerstand en conditie. Buitensporten hebben de absolute voorkeur als we het hebben over gezond bewegen. Golfen, fietsen, wandelen zijn goed omdat je deze activiteiten meestal voor een langere tijd en buiten uitvoert.

Dag- en zonlicht stimuleert de productie van vitamine D, een belangrijke bouwsteen van ons immuunsysteem. De beweegrichtlijn voor volwassenen bestaat uit minstens 2,5 uur per week matige tot intensieve inspanning leveren. Dit is makkelijk haalbaar in de zomer. Daarnaast is het belangrijk om minstens 2 x per week je spieren en gewrichten wat specifieker te belasten. Hiervoor kun je uiteraard naar de sportschool maar ook thuis kan je eenvoudig oefenen. In het vorige artikel gaf ik wat tips om thuis op de bank de buikspieren te trainen, deze keer geef ik u wat tips om de onderrug te versoepelen en te rekken. Goed om te doen voor een rondje golf maar ook fijn als u net wat te lang in de tuin heeft gewerkt. Succes en gewoon even gaan doen!

Hans Driesman is fysio-manueel therapeut en golffysiotherapeut en als zodanig verbonden aan Centrum Fysiotherapie Dronten. Mocht u persoonlijke vragen voor hem hebben dan helpt hij u graag. Zijn telefoonnummer is: 0321-313473 www.fysiotherapiedronten.nl info@fysiotherapiedronten.nl