Tom Mulder

Tom Mulder is golfprofessional. In elke Fore belicht hij vanuit zijn professie een onderdeel van het golfspel. Tom is verbonden aan de Golfschool Dronten en als zodanig aan de golfclub van de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten.

Beter scoren onder natte omstandigheden

Helaas hebben we dit jaar een voorjaar met veel regen. De baan is daardoor nat en de omstandigheden “moeilijker”. Toch is er een aantal dingen die we kunnen doen om het spelen in natte omstandigheden “makkelijker” te maken en daardoor beter te scoren. Daarom heb ik in deze editie van de Fore een stuk geschreven waarin ik een aantal tips geef om beter te kunnen scoren onder natte omstandigheden.

- Als je je ronde loopt en het regent. Wat dan? Zorg er dan voor dat al je spullen droog blijven. Zorg voor een waterdichte tas of trek een regenhoes over de tas heen. Dit zorgt ervoor dat je spullen in de tas niet nat worden. Zorg ervoor dat er ook een hoes over de bovenkant van de tas gaat, de bovenkant van de tas is open hier kan dus water in komen. Dit water gaat dan naar de onderkant van je tas waar de grips van je clubs zitten. Voordat je de club in de tas doet altijd even droog maken. Zorg ervoor dat je een paraplu op de trolley hebt staan die op de bovenkant van de tas staat. - Zorg er ook voor dat je onder de paraplu een handdoek hangt die dus droog is. Hiermee kan je je handen droog maken. Indien je een handschoentje gebruikt, hang deze na je slag ook hieronder. Zo wordt deze zo min mogelijk nat. En niet onbelangrijk, zorg voor regenkleding! - Als de baan zo nat is wordt de bal ook nat. Daarom geef ik als tip mee, maak elke keer dat het kan je de bal schoon en droog.hem af. Er blijft vaak iets aan kleven waardoor de rol van de bal op de green niet optimaal is. Als de bal nat is heeft de bal minder grip op het clubblad en zal wordt de spin van de bal beïnvloed. Maak daarom de bal altijd droog als het even kan zodat het gevoel zoveel mogelijk hetzelfde blijft. - Zorg ervoor dat je clubblad schoon en droog is. Vaak maken we een oefenslag, hierbij willen we altijd even het contact met de grond voelen. Dit is heel goed, maar wat ik vaak zie gebeuren is dat we na die oefenslag gelijk de bal slaan. Door de natte omstandigheden is het clubblad vaak vies en nat. Maak deze even schoon en zorg ervoor dat er geen modder of zand tussen de groeven zit. Ook dit heeft invloed op het contact met de bal. Je spin wordt beïnvloed en daardoor je afstand en het gevoel. - In natte omstandigheden hebben we ook te maken met afstand. Iedereen heeft wel eens opgemerkt dat ze bij natte omstandigheden korter slaan. Dit klopt, daarom als tip. Als het nat is, pak een club extra! Door de natte ondergrond rolt de bal niet meer. Ook is het buiten vaak kouder als het regent en we natte omstandigheden hebben. De bal vliegt dan minder ver, door zowel de kou als de luchtvochtigheid. Daarbij heb je vaak ook nog meer kleding aan, dit betekent ook minder bewegingsvrijheid en dus een lagere swingsnelheid.

Interesse? Voor de lessen kunt u terecht bij Tom Mulder, PGA Professional van onze Golfschool Dronten. Contactgegevens: golfprotommulder@gmail.com of info@golfschooldronten.nl Of kijk op onze website: www.golfschooldronten.nl