Een trifle met frambozensaus, custardsaus en marsepein


Bereiding Werkvolgorde De punten 1 en 2 kunt u een dag van tevoren bereiden. U kunt het beste een halve dag vooraf de sherry trifle volledig afmaken en in de koelkast wegzetten. De marsepein moet u op het laatste moment toevoegen omdat marsepein in de koelkast vocht kan aantrekken en het er dan minder aantrekkelijk uitziet. 1. Frambozensaus maken 20 minuten 2. Custardsaus koken 15 minuten 3. Trifle maken 25 minuten 4. Marsepein verwerken 10 minuten 5. Bord opmaken 3 minuten

Stap 1: Frambozensaus: Maak de frambozen schoon, pureren en door een bolzeefje wrijven. Voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel 3 min inkoken. Haal de citroenschil eruit en laat afkoelen.

Stap 2: Custurdsaus. Breng 150 gram melk aan de kook. Voeg de suiker, custurdpoeder en de overige melk toe en roer tot een gladde massa. Het custardmengsel, onder voortdurend roeren, aan de kokende melk toevoegen en op een laag vuur 1 minuut laten doorkoken.

Stap 3: Trifle De bodem van een kartonnen ring met een dunne laag cake bedekken en met frambozenjam bestrijken. De helft van de frambozen halveren en over de jam strooien. De bitterkoekjes aan kleine dobbelsteentjes snijden, in de sherry en cognac drenken en over de jam met frambozen strooien. Het restant van de cake in dobbelsteentje snijden en wat dobbelsteentjes bitterkoek achterhouden en met wat citroensap besprenkelen De warme custardsaus over het geheel gieten. De ring met plastic afdekken en circa 2 uur in de koelkast plaatsen. De slagroom met de Drambuie en suiker opkloppen Marsepein uitrollen. Om plakken tegen te gaan, de werkplek met wat poedersuiker bestuiven.

Stap 4: Marsepein De marsepein uitrollen en een lint van gewenste hoogte en lengte snijden. De rest van de marsepein tot sliertjes van 3 mm doorsnede snijden en de gewenste lengte rollen. De sliertjes naast elkaar leggen en tot een koordje rollen.

Stap 5: Bord opmaken De trifle op het bord zetten. De kartonnen ring verwijderen en vervangen door het marsepeinen lint. De uiteinden met wat water aan elkaar hechten. Het koordje marsepein rondom de sherry trifle draperen. De slagroom met een spuitzak met een fijn kartelspuitje op de custardsaus aanbrengen en met enkele dobbelsteentjes cake en bitterkoekjes bestrooien. De frambozensaus met een kleine lepel op het bord gieten en het geheel met een takje mint en frambozen garneren.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten - Sherry Trifle

  • 75 gram cake
  • 75 gram bitterkoekjes
  • 75 gram frambozenjam
  • 75 gram sherry
  • 20 gram cognac
  • 10 gram Drambuie
  • 250 gram custardsaus
  • 175 gram slagroom
  • 10 gram suiker
  • sap van halve citroen
  • 32 frambozen
  • 4 takjes mint
  • 120 gram marsepein
  • 80 gram frambozen saus

Ingrediënten - Frambozensaus

  • 150 gram rijpe frambozen
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 citroenschilletje
  • 10 gram frambozenlikeur

Ingrediënten - Custardsaus

  • 260 gram melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 25 gram suiker

Wat de moeite waard is om te doen, is goed te doen.

Voor veel mensen is Engeland vooral het land van Charles Dickens (1812-1870). Zij bezoeken met voorliefde de plaatsen, die zowel betrekking hebben op het leven van de vermaarde schrijver als op zijn romanfiguren en de achtergronden waartegen zich de verhalen afspeelden. Tot aan zijn dood schreef Dickens een aanzienlijke hoeveelheid verhalen, maar daar bleef het niet bij; hij speelde graag toneel, deed journalistiek werk, gaf voordrachten in alle uithoeken van het land en daarbuiten. Alles wat hij aanpakte deed hij goed en grondig, met een toewijding of zijn leven ervan af hing. Voor mij persoonlijk is Engeland vooral een bakermat van de golfsport en unieke recepten. Ik laat me bij het bereiden daarvan graag inspireren door de lijfspreuk van Charles Dickens: ‘Whats is worth doing at all, is worth doing well.