Swaying

Jean Maurice van Ham is golfprofessional. In elke Fore belicht hij vanuit zijn professie een onderdeel van het golfspel. Samen met pro Tom Mulder is Jean Maurice verbonden aan de Golfschool Dronten en als zodanig aan de golfclub van de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten.


In een optimale swing draait de rechterheup naar achteren en niet opzij zoals bij “ De Sway”. Bij een sway schuift u uw heup naar de zijkant in plaats van draaiend naar achter. Hierbij komt uw gewicht teveel aan de buitenkant van de rechtervoet ipv de binnenkant van de rechtervoet. Hierdoor is een goede gewichtsverplaatsing niet mogelijk en haalt u niet de potentie uit de slag die er in zit.

Oefening: om het gewicht aan de binnenkant van de rechtervoet te krijgen ipv de buitenkant:

1. Zet een tour stick aan de buitenkant van de rechtervoet, maak een achterzwaai en zorg dat de rechter knie niet tegen de tour stick komt. 2. Vanuit deze positie word het makkelijker om het gewicht op de juiste manier te verplaatsen. 3. Op het moment dat u de bal raakt, moet er al gewicht op het linkerbeen staan. 4. Dan staat u in een mooi gebalanceerde eindhouding