Colofon

Bittere pil

Wat een jaar! Drie opeenvolgende lockdowns. Een intelligente, een gedeeltelijke en nu ook een strenge. Bij die strenge is het land op slot gegaan en dat duurt tot ten minste 19 januari 2021. Lichtpuntje in deze duisternis is de verwachting dat het coronavirus volgend jaar kan worden beteugeld door massale inentingen. En voor ons golfers niet onbelangrijk: de baan blijft bij de strenge lockdown open, zij het nog altijd onder voorwaarden.

Dat was bij de intelligente lockdown nog anders. Toen werd de baan voor golfers gesloten en wandelden we massaal over het schelpenpad van de eerste lus. Bij de tweede lockdown ging de baan open en mochten we zelfs weer wedstrijden spelen, aanvankelijk met flights van niet meer dan twee personen.

De hernieuwde sluiting van De Vier Seizoenen op 15 oktober was een bittere pil. Er was ineens geen nazit meer. Napraten over de wedstrijd onder het genot van een glas wijn was er niet meer bij. Ook voor Mireille van der Velden die als tijdelijk uitbaatster Peter Zandvliet na diens voortijdig vertrek was opgevolgd was dat een bittere pil. De hoop dat De Vier Seizoenen in de tweede helft van december op enigerlei wijze open kon, werd maandag de 14e met de afkondiging van een derde lockdown - 'Nederland gaat vijf weken helemaal op slot' - opnieuw de kop ingedrukt.

Lees in dit verband vooral ook de bijdrage van fysio-manueel en golftherapeut Hans Driesman. Hij geeft handige tips hoe we ons in deze gespannen periode het best kunnen gedragen om meer weerstand op te bouwen. "We weten nog te weinig van het virus om te verklaren waarom de een er doodziek van wordt en de ander nagenoeg klachtenvrij blijft", schrijft hij en denkt dat ons immuunsysteem, het verdedigingsorganisme van het lichaam, daarin ongetwijfeld een belangrijke rol speelt. Door goed te eten, goed te slapen en voldoende te bewegen kunnen we dat systeem positief beïnvloeden, is zijn overtuiging.

Interessant en zeer waardevol mag de bijdrage in dit nummer worden genoemd van Jurrian van de Vaart, de voormalig internationaal topgolfer met ervaring zowel op de Amerikaanse als de Europese Tour. Jurrian, die nu als baanarchitect verbonden is aan Infinite Variety Golf Holland, dat onder meer de omkeerbare baan van The Links Valley in Ermelo ontwierp, bepleit voor onze baan onder andere meer uitdaging door de waterpartijen mooier en relevanter te maken en de flora meer te doen lijken op een prachtig park. "Een concrete stap zou een in mootjes geknipt masterplan kunnen zijn waarin de Vereniging van Eigenaren en de golfclub samen optrekken", reageert de commissaris beheer en onderhoud van de VvE enthousiast.

Verder maken we in dit nummer kennis met Natasja Hougee die met echtgenoot Robin van Schaik op de Golfresidentie is neergestreken. Robin beleeft aan zijn nieuwe woonstee een permanent vakantiegevoel. En ook Natasja kan haar golfgeluk niet op hoewel haar pro ooit dacht dat zij het spelletje nooit zou leren. We ontmoeten ook de 71-jarige singlehandicapper Jan de Jonge die nu verder slaat dan ooit tevoren. “De druk is er af", legt de globetrotter aan Maartje Bertelink uit, “het hoeft niet meer”. Tenslotte is er een interview met de 26-jarige Jon Douma die een half jaar lid is van onze vereniging en met twee clubkampioenschappen op zak nu al een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

De redactie wenst iedereen veel leesplezier, ondanks de beperkingen toch prettige feestdagen en een in alle opzichten gezond en beter 2021 toe.

Foto Cover

Alle jaargetijden hebben zo hun eigen charme. De lente met het ontluikende groen, de zomer met z'n warme, lange dagen, het regenachtige najaar en de donkere dagen rond kerst. Op deze foto van hole 6 is de winter behalve zichtbaar bijna ook voelbaar. Snijdende kou en een ijzige rough. Maandag 30 november al werd voor het eerst weer op wintergreens gespeeld.

Komen & gaan

Nieuwe leden Anne van Aalst Ruud van Aalst

Leo Acda Bouke Barnas Paul Bartels

Maaike Berkvens

Leon Bets

Joca Bogert-van Ham

Simon Broekhuizen

Klaas Jan Blauw

Lisa de Busser Els Frensdorff-Breuring

Marten Dunnebier George Frensdorff Ronald Graver Ulrich Harms

Ton Hirs

Peter Holtes

Tineke Jans

Nico Kranendonk Frans Loos

Cora Meijering-Veldhuisen Caroline Meijering-Weststrate René Meijering Louise Rasing-Naus Anton Rasing

Koos Riepma Anna Roos-de Jong George Roos

Ria Rooseboom-Lamers

Ron Spel

Philippine Spel-Peelen Jan Schoot Uiterkamp Loekie Schoot Uiterkamp Wijnand Spanjer Henk Stegeman

Alfred Touber

Joosje van der Valk-Glazener

Iny Vermaat

Richard Vermeij

Ger Vos

Gerard van de Weetering

Erik Jan Welgraven

Vertrokken Harry Agricola Bea Bergsteijn Henk Berteling Lies Berteling Dennis van den Bosch Ronnie Bravenboer-de Graaf Elfry Bravenboer-de Graaf Martijn Broekman Marion Driesman Martin Eenschoten Arjen Flier

Arjan Harsevoort

Elske Harsevoort

Floris Harsevoort

Bianca Herrenauw

Elske Joor Frans Joor Beatrice Keijzer Henk de Kruik Dorée de Kruik

Pieter van Milligen Gerrit Nuis Gerda Nuis

Ankie Oldert Gerda van Ommen Lambert van Ommen Arie den Ouden Hilda den Ouden Joost de Roo Alicia van Rijk Sean van Rijk Tjerk van Rijk Hector van Rijk Joop Siemer Herman van Sprang

Peter Stams Rob Tol Jeanette Veltman Alex Visser René Vos Miep van der Werve Wim van der Werve Yaron van der Woude

Overleden

Ger Hoven

Rita Tel

Colofon

Dagelijks bestuur Jan Haasnoot, voorzitter Richard de Rooy, secretaris Kees Broek, penningmeester

Voorzitters commissies Herman van Someren, wedstrijdcommissie Ed Visch, regel- en handicapcommissie Golfprofessionals Guido Oomkens (headpro), Jean-Maurice van Ham en Tom Mulder Redactie Maartje Bertelink, Ilse Beerlage (vormgeving) en Hans de Jongh. Advertenties: sponsorcommissie Vaste medewerkers Hans Driesman, fysiotherapie Jean-Maurice van Ham, golfpro Andy Houtkamp De redactie is te bereiken via het e-mailadres redactie@golfresidentie.nl Website www.golfresidentie.nl/golfclub